Alapfokú Művészeti Iskola (AMI)

Iskolánkban az intézményegységek (általános iskola és művészeti iskola) szuverén módon, de egymással szoros partneri együttműködésben dolgoznak nap mint nap a gyerekekért. A zeneiskolai oktatás központja a suli fő feladatellátási helyén, Szihalmon valósul meg az általános iskolával közös iskolaépületben, ám 2007 óta a közeli Kálban is működik egy tagozata az intézményegységnek, ahol jelenleg 12 helyi gyermek tanul játszani furulyán és szintetizátoron.

Szihalmon az általános iskola diákjainak mintegy fele egyben a zeneiskola növendéke is, amire felettébb büszkék vagyunk. Főként réz- és fafúvós hangszerek (furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, trombita, vadászkürt, tenor- és baritonkürt, harsona, tuba) közül választhatnak a gyerekek, de van lehetőség zongorán és szintetizátoron is megtanulni játszani. A fúvós hangszerek helyi dominanciája nem meglepő: 1997-ben a zeneiskola kamaracsoportjainak összevonásával alakult meg az azóta országszerte ismert Szihalmi Fúvósok csapata (www.szihalmifuvosok.hu), melynek folyamatos utánpótlását az AMI zeneművészeti tagozata adja. A zenekar karnagya Kovács Henrik.

Az Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója az általános iskolához hasonlóan az Egri Tankerületi Központ, intézményegység-vezetője Kerekes József.

Scroll to Top