Üdvözöljük
a Szihalmi Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola honlapján!

Iskolánkról

“A Szihalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nem egy hétköznapi általános iskola. Mára, azt kell mondjuk, hogy a térség egyik meghatározó köznevelési intézményévé nőtte ki magát, ahol nagyon kiváló pedagógus kollégák dolgoznak.” (Ballagó Zoltán, tankerületi igazgató)

Iskolánkban az intézményegységek szakmai önállóságának biztosításával, de szoros partneri együttműködésben biztosítjuk a 6-14 éves korosztály egységes, töretlen fejlődését. Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a vonzáskörzetünkbe tartozó iskolahasználók XXI. századi igényeinek megfeleljünk. Igyekszünk olyan magas színvonalú képzési lehetőségeket és szabadidős programokat teremteni a környék gyermekei számára, amelyek az intézményünket nemcsak vonzóvá, de egyedivé is teszik! Iskolánk az alapvető nevelési-oktatási feladatokon túl többféle irányt kínál a gyerekeknek, hogy felismerjék magukban a tehetséget. 

Korunk egyik alapfeltétele és elvárása a használható nyelvismeret. Ennek megszerzéséhez adunk meg minden segítséget azzal, hogy emelt óraszámban tanítjuk az angol nyelvet első osztálytól kezdve. Három angol szakos kolléga neveli nagy szakértelemmel a gyermekeket nívócsoportos formában, ami egyedülálló a környékbeli iskolák körében. Célunk, hogy minden lehetőséget biztosítsunk diákjaink számára a nyelvvizsga megszerzéséhez! 

A mindennapos mozgás iránti szükséglet kialakítása gyermekkorban kezdődik. Ennek elősegítésére sportágspecifikus képzést nyújtunk. Ez azt jelenti, hogy minden gyermeknek lehetősége van szakköri formában kiválasztani azt a mozgásformát, amit – a testnevelés órák keretén belül amúgy is – szívesen végez. Minderre széles palettát kínálunk; már harmadik osztálytól választható labdarúgás, szivacskézilabda, JSV (azaz játékos sportverseny), kölyökkondi, ötödik osztálytól pedig szintén labdarúgás, kézilabda, röplabda, asztalitenisz, kondi, fitness, valamint néptánc is. Amennyiben még ez sem volna elég, a szihalmi suli szerves részeként működő Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás képzésben fafúvós, rézfúvós és billentyűs tanszakokra várja szeretettel a gyerekeket! Számunkra a legfontosabb ugyanis az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában!:)

A szihalmi suli fiatalos mentalitású és vidám nevelőtestülete az intézmény múltbéli hagyományaira építve, széles tevékenységkínálattal, a gyerekek sokoldalú fejlesztésével és a fenntarthatóság pedagógiájának alkalmazásával törekszik a modern kor kihívásainak megfelelni!

0
osztályterem
0
tornaterem
0
konditerem
0
osztály
0
diák
0
pedagógus

Tanulj Te is a szihalmi suliban!

Jelentkezz iskolánkba Te is!

Scroll to Top